Lectures er beregnet på B-språk. Den kan også tas i bruk for C-språkelever med noe forkunnskaper. Dette franskverket har autentiske tekster - de fleste hentet fra bøker, aviser, blader og andre trykksaker som er utgitt i Frankrike. Den første delen av Lectures er en repetisjonsdel med korte, språklig enkle tekster og oppgaver. Til de første tekstene er gloselistene fullstendige. Bakerst i boka finnes det lister med vanlig brukte franske forkortelser og idiomatiske uttrykk med norsk oversettelse. Boka inneholder varierte språkøvinger og mange oppgaver.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1988