Boka inneholder artikler som ser på Latin-Amerikas alternativer og løsninger på finanskrisen, klimakrisen og matvarekriser, og hva vi kan lære for å håndtere våre egne kriser.
Folk i Latin-Amerika var de første til å oppleve konsekvensene har nyliberal politikk fikk for arbeidsplasser, jordbruk og velferd. Og folk i Sør er de som hardest får kjenne klimaendringene. Latin-Amerikas sosiale bevegelser har lenge kjempet for større uavhengighet fra Vestens finansinstitusjoner som har presset gjennom den nyliberale politikken. Nå har denne kampen resultert i maktskifter på regjeringsnivå i mange land, og en ny politisk kurs, vekk fra de nyliberale diktatene fra Nord. Denne boken handler om løsningene som sosiale bevegelser og venstresideregjeringer har kommet fram til i Latin-Amerika. Og ikke minst hva et kriserammet Europa, som sliter med konsekvensene av den samme nyliberale politikken, kan lære av dem.
Forlag Latin-Amerikagruppene i Norge Solidaritet forl.
Utgivelsesår 2012
ISBN13 9788291916286
EAN 9788291916286
Omtalt sted Sør-Amerika
Språk Bokmål Nynorsk
1 bokelsker følger dette verket.