De store vekkelsene på 1850-tallet satte varige spor i norsk historie. Selv om begivenhetene formelt skjedde på trosplanet, slo de tunge dønninger gjennom kultur- og samfunnsliv i landet vårt. I sentrum av begivenhetene sto en av de merkeligste menn i 1800-tallets åndsliv, presten Gustav Adolph Lammers. Denne biografien handler om han. Har litteraturliste.
De store vekkelsene på 1850-tallet satte varige spor i norsk historie. Selv om begivenhetene formelt skjedde på trosplanet, slo de tunge dønninger gjennom kultur- og samfunnsliv i landet vårt.#11;I sentrum av begivenhetene sto en av de merkeligste menn i 1800-tallets åndsliv, presten Gustav Adolph Lammers. Fra ham stråler utviklingslinjer i norsk kristenliv, kulturliv og samfunnsliv helt inn i vår egen tid. Uten å ville det - ja, kanskje uten å vite det - slo Lammers og kristenfolket brede sprekker i et tettmurt klassesamfunn og et lukket embetsmannsvelde. Det var en frigjøringsbevegelse med åndelige og politiske konsekvenser. #11;Mange forfattere har beskrevet Lammers-bevegelsen og konsekvensene av den. Men underlig nok har ingen tidligere forsøkt seg på en biografi om mennesket Lammers. Denne boken er ment å fylle dette hullet i biografilitteraturen vår.
Forlag Forlaget Grenland
Utgivelsesår 2000