Boken er først og fremst en bok med praktiske ideer for hvordan barn og voksne sammen kan ta i bruk nærmiljøet på en morsom og kreativ måte. Aktivitetene er forankret i relevant teori om friluftsliv, oppdragelse og psykomotorikk. Ideene i boka spenner over et vidt spekter, fra helt enkle aktiviteter til kompliserte lekeapparater som krever voksenarbeid. Har litteraturliste.
En bok med praktiske ideer for hvordan barn og voksne sammen kan ta i bruk nærmiljøet på en morsom og kreativ måte. Ideene i boka spenner over et vidt spekter, fra helt enkle aktiviteter til kompliserte lekeapparater som krever voksenarbeid. Aktivitetene er forankret i relevant teori om friluftsliv, oppdragelse og psykomotorikk. Satsing på uteskole og friluftsliv i grunnskolen og større oppmerksomhet på betydningen av utelek i barnehagen har ført til økt interesse for naturlekeplassen. Boka kan brukes i mange sammenhenger, for eksempel . som pensumbok for studenter i kroppsøving i lærerutdanning og fysisk fostring i førskolelærerutdanninga . i barnehagen i forbindelse med temaer som «fysisk aktivitet og helse» og «natur, miljø og teknikk» . i skolen der klasselærere kan bruke den i undervisningssammenheng . av kroppsøvingslærere i forbindelse med friluftsliv og tverrfaglige aktiviteter . av lærere som har valgfag i friluftsliv og uteaktiviteter . i skolefritidsordninga med forslag til aktivitetsmuligheter ute . av velforeninger og lignende som ønsker å tilrettelegge barns nærmiljø. Aldersgruppe for en naturlekeplass er erfaringsmessig fra 4 .. 16 år.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2002