Læring bak murene

fengselsundervisningen i Norge

av (redaktør) og Terje Manger (redaktør).

Fagbokforlaget 2005 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om fengselsundervisninga i Norge, og ser på hvordan fanger, lærere og ansatte i fengslene opplever den. Den ser bl.a. på fengselspedagogikken før og nå, behovet for mestring, formålet med undervisninga og undervisning av minoritetsspråklige fanger.

Omtale fra forlaget

Denne boken handler om fengselsundervisningen i Norge og hvordan den oppleves av fanger, lærere, ansatte i fengslene og andre yrkesgrupper i kriminalomsorgen. Boken er resultatet av et omfattende forskningsprosjekt om fengselsundervisningen, hvor flere forskningsmiljøer deltok. Forskningen viser at elevene av ulike grunner opplever skole i fengsel som svært positivt. Med den kunnskapen vi i dag har om utvikling av mestring og motivasjon, kan også en institusjon som et fengsel være et utgangspunkt for videre positiv læring - til tross for de sikkerhetsmessige rammene. Læring bak murene er en nyttig bok for lærere som underviser i kriminalomsorgen, dessuten for ansatte, studenter og andre grupper som er tilknyttet arbeid i kriminalomsorgen. Bidrag av Sturla Falck, Liv Finbak, Inger Marie Fridhov, Ståle Olsen, Tone Pettersen, Bodil Ravneberg, Anne Berit Sandvik, Einar M. Skaalvik, Ivar Ulve-stad og Tone Viljugrein. Torfinn Langelid er seniorrådgiver i Utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen i Hordaland. Terje Manger er professor ved Institutt for samfunnspsykologi, Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788245001075

EAN 9788245001075

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 240

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket