Lærdommer utenfra

en studie av prester som ikke er i menighetstjeneste

av (forfatter), Morten Huse (forfatter) og Stiftelsen kirkeforskning (utgiver).

Tapir akademisk forlag 2001 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken setter søkelyset på presterollen i Den norske kirke. Lysmestere er prester som har sluttet som menighetsprester, og som nå arbeider i en sekulær kontekst. På grunnlag av deres fortellinger tar artiklene for seg spørsmål som: Hvilke bilder gir denne spesielle gruppen prester av menighetsprestetjenesten? Hvorfor velger noen prester seg bort fra menighetstjeneste? Hvorfor gjør ikke flere det? Hvilke roller og funksjoner kan prester ha når de arbeider i det sekulære arbeidsliv?

Omtale fra forlaget

Cathrine Hansen og Morten Huse Lærdommer utenfra En studie av prester som ikke er i menighetstjeneste Boken setter søkelyset på presterollen i Den norske kirke. Lysmestere er prester som har sluttet som menighetsprester, og som nå arbeider i en sekulær kontekst. På grunnlag av deres fortellinger tar artiklene for seg spørsmål som: . Hvilke bilder gir denne spesielle gruppen prester av menighetsprestetjenesten? . Hvorfor velger noen prester seg bort fra menighetstjeneste? Hvorfor gjør ikke flere det? . Hvilke roller og funksjoner kan prester ha når de arbeider i det sekulære arbeidsliv? Det grunnleggende spørsmålet boken vil belyse, er: Er egentlig den massive flukten fra presteyrket, som media til tider fremstiller, en realitet? Artiklene dokumenterer at bakgrunnen for den enkelte prests valg av yrke henger sammen med en rekke ulike faktorer. Særlig framtredende er de endringene som utviklingen av nye familie- og kjønnsmønstre medfører for betingelsene for prestetjenesten. Ellers spiller personlige egenskaper størst rolle når enkelte prester velger seg bort fra yrket menighetsprest. Cathrine Hansen (f. 1971) er cand.philol. og engasjert som forskningsassistent ved KIFO. Morten Huse (f. 1953) er dr.oecon. og forsker ved KIFO. Han er professor II i foretaksøkonomi ved Handelshøgskolen BI og Universitetet i Lund/Halmstad.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788251916684

EAN 9788251916684

Serie KIFO rapport (13)

Språk Bokmål

Sider 132

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket