La være - men ikke i fred

Rolf Grønseths eksistensielle karakteranalytiske vegetoterapi

av (forfatter), Øystein Hanve (redaktør), Leif Hidle (redaktør), Thor Ole Kjos (redaktør), Terje Larsen (redaktør), Merete Hyllesth Lien (redaktør) og Christopher Lien (redaktør).

Kolofon og Norsk karakteranalytisk institutt 2017 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne boken er en samling av tekster som søker å gi et bilde av Rolf Grønseth som menneske, terapeut og teoretiker. Tekstutvalget løfter frem Rolfs særegne bidrag til terapifeltet.

Hans tenkning var sterkt forankret i Wilhelm Reichs teorier. Han satte både Reich og Ola Raknes svært høyt. Selv om han holdt frem at hans egen tenkning representerte et paradigmeskifte i forhold til en del av Reichs grunnforutsetninger, mente han likevel at hans tenkning og behandling var i overensstemmelse med Reichs prinsipp om selvregulering og kroppens selvhelbredende evner.

På et viktig område brøt Rolf Grønseth med både Reich og seg selv. Han sluttet med å ta på pasientene, sluttet med massasje samt med oppfordringer til øvelser og til hvordan de i det hele tatt skulle te seg i terapitimene.

Materialet i denne boken synes viktig for klinikere fordi det er jordnært, det understreker bruken av et dagligdags, kroppsnært språk, det ivaretar her-og-nå-dimensjonen og viktigheten av den intuitive, spontane opplevelse.

Materialet synes å gi en direkte oppskrift på metode og terapeutisk holdning spesielt ved å gjøre pasienten oppmerksom på og bekrefte ham eller henne på hvordan han eller hun nå engang er.

Rolf Grønseth Iedet et fire-årig etterutdanningskurs i tradisjonell og eksistensiell karakteranalytisk vegetoterapi i perioden 1983 til1999. Dette var et samarbeid mellom Forum for karakteranalytisk vegetoterapi og Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon Norsk karakteranalytisk institutt

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9788230015483

EAN 9788230015483

Serie Karakteranalytisk bokserie

Omtalt person Rolf Grønseth

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 178

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket