KZK

korpset, Zimbabwe og kjærligheten

av (forfatter).

Gyldendal Tiden 1997 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

David, 11 år og trommis, reiser til Zimbabwe sammen med korpset. Sigri er også med, Davids hemmelige forelskelse. I det afrikanske landet, i møtet med en annen kultur og natur, blir forelskelsen til noe mer. Har kart.

Omtale fra forlaget

Norsk kjærlighetshistorie fra Afrika 11 år gamle David reiser med skolekorpset til Zimbabwe. Med på turen er også hans hemmelige forelskelse, Sigri. Og i Zimbabwe, i møtet med en annen kultur og natur, blir forelskelsen til noe mer. Turen gir dem del i flerkulturelle opplevelser og boken byr på en vakker skildring av Zimbabwe. I møtet med afrikanere kjenner også David seg selv igjen. Og selv på korpsreise blir det tid til avveksling på fotballbanen. Fra 1991 til 1996 var Øistein Hølleland formann i Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, og sammen med forfatteren Unni Nielsen besøkte han Zimbabwe i forbindelse med et litteraturprosjekt i samarbeid med Norad. Prosjektet hadde som formål å stimulere til utvikling av barne- og ungdomslitteratur i Zimbabwe, på lokalt språk og med utgangspunkt i lesernes egen livssituasjon. I dag tilbys barna stort sett engelsk litteratur. Så langt har samarbeidet resultert i 6 utgivelser i Zimbabwe. Prosjektet har også hatt som mål å fremme kunnskap om Zimbabwe og hvordan det er å vokse opp der. Både Unni Nielsen og Øistein Hølleland har etter besøkene brukt erfaringer fra oppholdet i Zimbabwe i sine romaner, Unni Nielsens bok «Neste år i september», utkom høsten 1996.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788247800331

EAN 9788247800331

Omtalt sted Zimbabwe

Språk Bokmål

Sider 111

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket