Kvitekråkas song

dikt og songar

eit gorrlaust makkverk

av (forfatter).

Tiden 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 1.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I forfatterens dikt ser leseren verden ut fra kråkas perspektiv. Fuglen sitter i et ospetre og ser ut over et konkret, hverdagslig norsk landskap. Med boken følger en cd på 13 minutter med syv dikt. Tittel på cd: Kvitekråkas song, kong klang.

Omtale fra forlaget

Kvitekråkas song - et "makkverk" av en diktsamling. Med boka følger CD, produsert i samarbeid med Kong Klang. Terje Dragseth går et skritt lenger i sin utforskning av språkets lydlige og rytmiske kvaliteter. Kvitekråkas song er en kråkesang, et "makkverk", som går langt i sin språklige utprøving av grenseområdet mellom mening og ikke-mening. I et forsøk på å bryte gjennom eller omgå det daglige, stive språket, griper han til nynorsken. Men vi står ikke overfor dikt på nynorsk, i tradisjonell forstand. Det handler i større grad om å gi seg over til og utforske den fremmedheten som nynorsken representerer for dikteren, og denne utforskingen er like mye lydlig og rytmisk - nærmest fysisk til tider. Rammen for boka er kvitekråka - en ubestemmelig figur i grenselandet mellom ei helt vanlig kråke og en mer mytologisk figur - som sitter i et ospetre og ser ut over et landskap. I treet og i landskapet rundt myldrer det av liv, av ulike figurer og vesener som stemmer i Kvitekråkas song til en slags kakofoni. Landskapet er sammensatt. Det er svært konkret, hverdagslig norsk landskap, og samtidig et mer abstrakt landskap. Et landskap av ruiner; av det som er glemt og ødelagt, av det som man til vanlig ikke ser. Kvitekråka ønsker å bryte seg fram til et mer basalt nivå av virkeligheten, der det myldrer, lever og vokser. Terje Dragseth (f. 1955) debuterte som forfatter i 1980, og har altså virket som forfatter i 25 år. Han har med sitt omfattende forfatterskap befestet sin posisjon som en av de fremste poetene i sin generasjon.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205339828

EAN 9788205339828

Språk Nynorsk

Sider 107

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 0 0 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket