Denne boken utforsker oppfatningen av arbeid som noe lønnet og formalisert, adskilt fra familielivet og den personlige sfæren. Den inneholder ulike forskningsbaserte bidrag, blant annet politiske forsøk på føringer på arbeids- og familieliv, artikler om arbeid og utdanning i et intra- og intergenerasjonsperspektiv, likestillingsutfordringer i arbeids- og familieliv og om kjønn og yrkesprofesjonalisering. Har litteraturliste.
På tross av mangeårig og omfattende samfunnsvitenskapelig forskning på fenomenet arbeid, lever fortsatt myten om arbeid som lønnet og formalisert og samtidig adskilt fra den personlige sfæren og familielivet. Denne boken utfordrer nettopp denne oppfatningen av arbeid gjennom en rekke forskningsbaserte bidrag. Forfatterne har alle som ambisjon å gi innsikt i noe av den kompleksitet som viser seg når en anvender perspektiv som synliggjør kjønn i forhold til arbeids- og familiepolitikk, utdanninger og yrker med kvinnedominans, arbeid i og utenfor velferdsstaten, arbeidsdeling og makt i ekteskap og mobilitet mellom mødre og døtre. Bidragene viser hvordan strukturelle og politiske styringsmekanismer påvirker individuelle handlinger, men også hvordan de vekker motstand og protest eller mottas på uventede måter. Kvinner har historisk sett vært marginalisert som sosial gruppe, og forfatterne ønsker å vise hvordan kvinners ulike handlinger kan bidra til nye samfunnsvitenskapelige aktørforståelser. Karen Christensen og Liv Johanne Syltevik (red.) arbeider begge som førsteamanuenser ved Sosiologisk institutt, Universitetet i Bergen.
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2009
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.