Kvinnene fra Weyward Cottage

av (forfatter) og Kurt Hanssen (oversetter).

Cappelen Damm 2026 Heftet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos ark.no

Tre kvinner. Fem århundrer. Én hemmelighet.
Kate, 2019
Kate flykter fra sin voldelige kjæreste i London til det lille, falleferdige huset Weyward Cottage, som hun har arvet etter sin grandtante Violet. Her avdekker Kate en godt bevart hemmelighet som tar henne med langt inn i forfedrenes historie, til heksejaktenes tidsalder.
Violet, 1942
Violet elsker trær og insekter og drømmer om å bli naturforsker. Men samfunnets konvensjoner og den strenge faren er som en tvangstrøye for henne. Hun savner sin avdøde mor, som ryktes å ha blitt sinnssyk før sin død. Det eneste hun har etterlatt Violet, er en medaljong med bokstaven «W» inngravert. På Violets værelse er navnet «Weyward» skåret inn i panelet.

Altha, 1619
Altha er anklaget for hekseri og for å ha tatt livet av en bonde. I landsbyen er hun kjent for å leve et avsondret liv, for å ha en særegen kontakt med dyr og for å være i stand til å hjelpe mennesker i nød med helbredende urter. Altha lovet moren å holde lav profil for ikke å utsette seg selv for fare. Men nå risikerer hun likevel galgen …
Kvinnene fra Weyward Cottage fletter sammen historiene om tre bemerkelsesverdige kvinner i tre ulike århundrer, og er en oppsiktsvekkende og fengslende roman om kvinners styrke og motstandskraft.

Utgivelsesår 2026

ISBN13 9788202885458