Boken presenterer et utvalg av foregangskvinner som klarte å skape seg en yrkeskarriere i en tid da næringslivet var dominert av menn. Har litteraturliste.
Kvinnelige pionerer i menns verden Boken presenterer et utvalg kvinnelige frontfigurer som mot alle odds klarte å skape seg en yrkeskarriere i en tid da næringslivet var dominert av menn. Disse foregangskvinnene gjorde sannsynligvis mer for kvinnesaken gjennom sin gjerning enn mange kvinnesakskvinner som kjempet på barrikadene. De kvinnelige pionerene spenner over et tidsrom på hele 300 år og kom fra alle kanter av landet. Noen var enker som med stor dyktighet drev familieforetak som jernverk, rederier og handelsvirksomheter videre etter ektefellenes bortgang. Andre skapte sitt eget liv, fordi de fra barnsben av var opptatt av at de på eldre dager ikke skulle ligge sine familier til byrde.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2009