Kvengutten Karl

siviltjeneste, utdannelse og familie

av (forfatter).

Nordnorsk forl. 2007 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kvengutten Karl har blitt 20 år og er klar for å ta fått på siviltjenesten. Etter hvert gjør han seg også ferdig med utdannelsen og stifter familie. Karl er opptatt av å få fast jobb og sikre familien en god fremtid. Boka er tredje og siste bind i en romanserie om den finske innvandringen til Finnmark.

Omtale fra forlaget

Henry Pedersen er født 1933 i Vestre Jakobselv i Vadsø. Han har teknisk bakgrunn innen bygg og anlegg med øk/ad og språk som tilleggsutdannelse. Etter noen år som etatsjef i Bø kommune i Telemark, reiste han til sørlige breddegrader som prosjektleder for NMS og flere hjelpeorganisasjoner fra Norge og andre land. I nesten 20 år arbeidet han i Afrika med planlegging og bygging av skoler, sykehus, veier, broer og vannanlegg. Han bor nå i Vikedal og har fast bopel der. Dette er tredje og siste bind i romanserien om Kvengutten Karl. Omtalen av de to foregående bindene var meget positiv. Johannes Kleppa skriver følgende om bind 2 (Kvengutten Karl - ungdomsår) i avisen Dagen av 6. februar 2007: "... kulturhistorisk ei viktig og fascinerande bok." I bladet Finnmarken av 29. november 2006 skriver Bjørn Hildonen: "Forfatteren skal ha ros for å ha dokumentert fragmenter fra et kvensk miljø. Det gir bokas innhold et lokal-historisk perspektiv." I foreliggende bind forteller forfatteren videre om den 20 år gamle Karl som påbegynner sin siviltjeneste, og etter hvert fullfører utdanning og får familie. Forfatterens primære mål med trilogien har vært å gi leserne en usminket beretning om hvordan ungdom fra kvenmiljøet møtte utfordringene i "gamle dager". Bøkene bygger på faktiske forhold om andre generasjon av finske innvandrere - som med dette har fått et skjønnlitterært ståsted.

Bokdetaljer

Forlag Nordnorsk forl.

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788292183298

EAN 9788292183298

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 240

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket