I Kunstnernes liv møter du malere, skulptører og arkitekter fra den italienske renessansen. Maleren Giorgio Vasari beskriver livene og verkene til kunstnere han selv kjente og deres forgjengere. Boken, som kom ut første gang i 1550, revolusjonerte måten vi ser på kunstens historiske utvikling. Nå kommer et stort utvalg av biografier for første gang ut på norsk. Vasari var selv både utøvende kunstner og teoretiker. Han beskriver og vurderer kunstverker fra 1300-tallet og frem til sin egen tid med et skarpt blikk. Han tegner en stadig utvikling fra Cimabue og Giotto til Michelangelo, som spiller helterollen. Teksten svinger seg fra kunstteori til hverdagsliv, og gir innsikt og kunnskap til nye generasjoner. Vasari tar oss med inn i en verden der mektige religiøse og politiske oppdragsgivere gir kunstnerne nye muligheter til å briljere. Kunstnernes liv befester at Vasari er vel så relevant i dag som i sin samtid.
Forlag Cappelen Damm Thorleif Dahls kulturbibliotek
Utgivelsesår 2023
ISBN13 9788202796266
EAN 9788202796266
Serie Thorleif Dahls kulturbibliotek
Omtalt tid 1400-tallet 1300-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.