De mellomstore kunsthallene har pa. relativt kort tid etablert seg som viktige institusjoner i det norske samtidskunstfeltet. De utfyller et rom mellom kunstmuseene og de regionale kunstsen- trene, kommersielle gallerier, kunstnerdrevne visningsrom og medlemsstyrte kunstforeninger. Det har vært pa.pekt at samtidskunstfeltet i Norge preges av en økt fragmentering besta.ende av ere og mindre miljø. Denne undersøkelsen peker i en annen retning. Kunsthallene drives ikke som iso- lerte øyer. Derimot inngår de i et felt som preges av prosjektsamarbeid på tvers av institusjoner og kunstformer. Sa. langt vi kan se er kunsthallene ba.de motorer og løse deler i et større kunst- og kulturfelt. Pa. den måten er kunsthallene vis- ningsrom for samtidskunst, men dette visnings- rommet strekker seg langt utenfor det lokalet som kunsthallen holder til i.
Forfatter: Nanna Løkka, Telemarksforsking
Redaktør for OK BOOK: Marianne Hultman