Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatterne skriver om hvordan vi kan lokalisere kunnskap, hva slags maktspill kunnskapen inngår i, hvem aktørene er, hvordan vi skal forstå spillet og om det er mulig å kritisere den makten kunnskap gir. De slår hull på myten om forskeren som et beskjedent vitne, som har vært grunnlaget for vitenskapens makt i det moderne, vestlige samfunnet. Med litteraturlister og opplysninger om forfatterne.
Omtale fra forlaget
Hva slags maktspill inngår kunnskapen i? Hvem er aktørene og hvordan skal vi forstå spillet? Er det mulig å kritisere makten? At kunnskap er makt er det ingen som stiller seg tvilende til. Likevel er det ikke så enkelt å lokalisere den makt som er knyttet til kunnskap. Hva slags maktspill inngår kunnskapen i? Hvem er aktørene og hvordan skal vi forstå spillet? Er det mulig å kritisere makten? Med utgangspunkt i ulike typer forskning, f.eks. genteknologi, miljøforskning, geografi, samfunnsvitenskap, oppdragsforskning osv., søker forfatterne i boken Kunnskapsmakt kritisk å undersøke og spørsmålsstille kunnskapens og vitenskapens makt. Boken inngår i Makt- og demokratiutredningen
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2002
Format Heftet
ISBN13 9788205305984
EAN 9788205305984
Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003
Språk Bokmål
Sider 262
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket