Omtale fra forlaget
Denne boken tar for seg de opprinnelig muntlige fortellingssjangrene som eventyr, legender, sagn, myter og bibelfortellinger. Boken forholder seg til L97 og den vekt som legges på fortellinger der, særlig når gjelder det for faget kristendoms-, religions- og livssynskunnskap (KRL).Boken vil også være kjærkommen for norsklærere, særlig i norsk muntlig-undervisningen. Studenter og lærere i lærerutdanning, samt lærere som skal ha etterutdanning i forhold til L97, kommer ikke utenom denne boken.
Barna står i sentrum i fremstillingen. De blir synlige som reflekterte, selvstendige og kreative individer i møtet med fortellingen. Fokus er satt på fortellingen som et eksistensielt, allmennmenneskelig anliggende. Boken viser på en unik måte hvordan vi i dagliglivet tyr til det å fortelle i viktige situasjoner, og hvordan de eviggode fortellingene, som har overlevd i århundrer, preger vårt språk og vår virkelighetsoppfatning. Gjennom et fyldig eksempelmateriale fra fjern og nær får vi se hvordan de kulturbærende fortellingene gir barn (og voksne) muligheter for identifikasjon og generell kulturforståelse
En stor del av boken er viet metodikken. Her kan studenter og lærere hente praktiske råd om hvordan en tilrettelegger en fortellingssituasjon og hvordan en formidler fortellingene.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2004
Format Heftet
ISBN13 9788202233976
EAN 9788202233976
Språk Bokmål
Sider 241
Utgave 3
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketBøker som jeg har kjøpt, og som enten er pensumlitteratur på Steinerhøyskolen, eller er skrevet av mennesker tilknyttet antroposofien.