Heftet beskriver noen av de viktigste aktivitetene som nordmenn driver med på fritida. Publikasjonen gir en oversikt over kulturbruken det siste tiåret og setter fokus på kulturaktiviteter blant unge, blant personer som bor i storbyene og på små steder. Den ser på kulturområder som musikkaktivitet og lesing av bøker og nordmenns mosjons-, idretts- og friluftsaktiviteter.
Kultur- og fritidsaktiviteterbeskriver noen av de viktigste aktivitetene som nordmenn driver med på fritiden. Publikasjonen gir først en oversikt over utviklingen i kulturbruken det siste tiåret. Dernest settes fokus på kulturaktiviteter blant unge, og blant personer som bor i storbyene og på små steder. Tre kapitler er viet mer spesielle kulturområder som musikkaktivitet, lesing av bøker og andre trykte publikasjoner. De siste kapitlene tar for seg nordmenns mosjons-, idretts- og friluftsaktiviteter.
Flere av temaene i publikasjonen er i liten grad blitt analysert tidligere. Grunnlagstallene er i hovedsak hentet fra SSBs kultur- og mediebruksundersøkelser og Levekårsundersøkelsen 1997.
Publikasjonen gir nyttig informasjon til alle som er interessert i hva nordmenn gjør i fritiden sin, særlig innenfor kultur, idrett og friluftsliv.
Forlag Statistisk sentralbyrå
Utgivelsesår 2000
Serie Statistiske analyser (38)