Kultivert debatt og debattert kultur

Det norske studentersamfunds kulturutvalg i 60 år

av (redaktør), Tor Ivar Hansen (redaktør), Andreas Snildal (redaktør), Ragnhild M. Gundersen (redaktør) og Det Norske studentersamfund. Kulturutvalget (utgiver).

Unipub forlag 2007 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg kultur- og samfunnsdebatt i Det Norske Studentersamfund gjennom en periode på 60 år, og inneholder elleve essays av tidligere medlemmer. Kulturutvalgets historie er delt inn i to deler; i perioden før 1960 debatterte man kultivert mens man mot slutten av 1960-tallet begynte å debattere kulturen. Boka viser Studentersamfundets posisjon som debattarena gjennom tidene og gir samtidig en oversikt over vår nære kulturhistorie. Bidragsytere er: Einar Bjorvand, Eirik Bjørge, Hans Fredrik Dahl, Tor Ivar Hansen, Helge Heistø, Arne Martin Klausen, Bent Johan Mosfjell, Arne Næss, Espen Røsbak, Sigurd Skirbekk, Anne Waldrop og Thomas Chr. Wyller.

Omtale fra forlaget

Kultivert debatt og debattert kultur I denne jubileumsboken om kultur- og samfunnsdebatt i Det Norske Studentersamfund følger vi Kulturutvalget gjennom dets virke i 60 år. Elleve essays, forfattet av toneangivende tidligere medlemmer, gir Kultivert debatt og debattert kultur den variasjonsbredde som Kulturutvalgets tallrike arrangementer og utgivelser har oppvist. At Kulturutvalget har vært påvirket av sin samtid, er åpenbart, men boken påviser at utvalgets arbeid i stor grad også påvirket samtiden. Kulturutvalgets historie kan sees todelt: et "før" og et "etter", med et krysningspunkt en gang på slutten av 1960-tallet. Før debatterte man kultivert; etter debatterte man kulturen. Men hele tiden har Kulturutvalget kultivert debatten. Før krysningspunktet var "Om havet, døden og kjærligheten" et høvelig navn på en lyrikkaften i Studentersamfundet; etter krysningspunktet ble dette en parodi og en klisjé. I den første perioden gav Kulturutvalget sine medlemmer høystemt deklamasjon akkompagnert av Studenterorkesteret, og kringkastet over monopolradio. Kulturutvalget av nyere årgang bød på ublu foredrag om Middelhavs-knull og legevitenskapens sykeliggjøring av den naturlige fødsel, i tillegg til politiske kvelder selvsagt. De som har deltatt på møter i Kulturutvalget gjennom tidene, vil kjenne seg igjen i bokens skildringer. Ikke minst vil gamle debatter vekkes til live og utgangspunkt for standpunkt og meningsbrytning presenteres for dem som ikke selv var til stede. Boken er derfor et viktig dokument over en sentral del av vår nære kulturhistorie og burde gi både unge og gamle studenter fornyet stolthet og tiltro til Studentersamfundet som debattarena. Bidragsytere i boken: Einar Bjorvand, Eirik Bjørge, Hans Fredrik Dahl, Tor Ivar Hansen, Helge Heistø, Arne Martin Klausen, Bent Johan Mosfjell, Arne Næss, Espen Røsbak, Sigurd Skirbekk, Anne Waldrop og Thomas Chr. Wyller.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788274772786

EAN 9788274772786

Omtalt tid 1945-1999 2000-2009

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 110

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket