Kryssild

militært lederskap i en ny tid

av (redaktør), Karl Hellemsvik (redaktør) og Johan Haarberg (redaktør).

Tapir akademisk forlag 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken belyser forhold som har innvirkning på militært lederskap og den faglige kompetansen som må ligge til grunn for utdanning av militære ledere. Første del inneholder personlige betraktninger fra en offiser under NATO-regi. I andre del belyser forfatterne dilemmaer for den moderne profesjon og militært lederskap, mens tredje del inneholder synspunkter på ulike sider ved den militære profesjonsutdanningen i Norge. Med litteraturlister og oversikt over forfatterne.

Omtale fra forlaget

Luftkrigsskolen ønsker med denne boken å gi et innblikk i det faglige interessefeltet som ligger til grunn for undervisningen ved skolen og utdanningen av Luftforsvarets fremtidige ledere. Tittelen Kryssild. Militært lederskap i en ny tid henspiller på noe av det som i stadig større grad har innvirkning på militært lederskap og den faglige kompetansen som må ligge til grunn for utdanning av militære ledere. Boken fokuserer på den nye virkeligheten offiseren er en del av. Både dilemmaene i de nye operasjonene og perspektivene på den militære utdanningen burde være av interesse for så vel skolemiljøene som de operative miljøene i Forsvaret. Boken bør også kunne gi grunnlag for dialog og konstruksjon av ny kunnskap for alle som er engasjert i ledelse i operative miljøer. Militært lederskap har undergått store endringer etter den kalde krigens slutt, og dette har ført til at norske offiserer og soldater er blitt utsatt for en ikke ubetydelig kryssild. Dagens innretning av Forsvaret gjør at personellet må regne med deltagelse i internasjonale operasjoner som en helt naturlig del av sin hverdag, med tilhørende krav til egne ferdigheter, kvalifikasjoner, samt evne til rask deployering. Det gir en hverdag som oppleves som en kryssild av motstridende interesser og forhold forskjellig fra de som preget offiseren under den kalde krigen. Det er en hverdag med forventninger fra mange hold: samfunnet, Forsvaret, egen avdeling, kolleger, familie og ikke minst fra en selv. Disse forventningene oppleves, både direkte og indirekte, som kompliserende og utfordrende. Noen ganger vil forventningene også lede offiseren inn i følgende tankegang: Hvordan passer jeg inn i den nye hverdagen, og hva er min rolle og mitt bidrag i forhold til alt dette? Boken belyser noen av hovedtrekkene i det som sannsynligvis vil prege den fremtidige utviklingen av Forsvaret, dets personell og det militære lederskap som skal utøves.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788251922715

EAN 9788251922715

Språk Bokmål

Sider 295

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket