Krysningspunkter

likestillingspolitikk i et flerkulturelt Norge

av (redaktør) og Cecilie Thun (redaktør).

Akademika 2013 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Norge omtales som likestillingslandet. Kjønnslikestilling regnes som en norsk verdi, og de som innvandrer til landet bør tilpasse seg det for å bli integrert. Saker som tvangsekteskap, omskjæring og hijab opptrer stadig som del av en integreringspolitisk dagsorden.
Denne boka undersøker og diskuterer krysningspunkter mellom integrering og kjønnslikestilling fra en annen innfallsvinkel, hvor spørsmålene er: - Hvordan tar norsk likestillingspolitikk og kvinnebevegelse opp kulturelt og religiøst mangfold? - Hvilke muligheter har aktivister og stemmer "nedenfra" til å påvirke likestillingspolitikken? - Er det liv i det statsfeministiske prosjektet i 2013?
Bidragsytere i boka er en blanding av nestorer og nye stemmer i forskning om likestillingspolitikk, statsfeminisme, kvinnebevegelse og et flerkulturelt Norge: - Hege Skjeie - Beatrice Halsaa - Anja Bredal - Mari Teigen - Liza Reisel - Madeleine Kennedy-Macfoy.
Boka inneholder også en serie korte intervjuer om likestillingspolitiske vurderinger slik disse gjør seg gjeldende i partier, organisasjoner og hos de som håndhever likestillingsloven.
Redaktører er Beret Bråten og Cecilie Thun. De er begge sosiologer, forskere og inntil nylig stipendiater ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning, Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Akademika

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788232101177

EAN 9788232101177

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 309

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket