Kropp og oppstandelse

av (redaktør) og Ingvild Sælid Gilhus (redaktør).

Pax 2001 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I siste del av trosbekjennelsen heter det at vi tror på "legemets oppstandelse og det evige liv". Hva innebærer dette? Skal den kroppen vi er og har oppstå fra de døde? Hvilken kropp skal oppstå, den unge kroppen eller den vi har i dødsøyeblikket? Betyr legemets oppstandelse at kroppen med blod og innvoller skal leve evig? Hva med sjelen, er det ikke egentlig den som skal oppstå? Dette er noen av de spørsmålene forfatterne av denne boka forsøker å svare på. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Den tomme graven. Påskeunderet. Jesus som stod opp fra de døde. Dette er kjernen i kristen religion. Men troen knyttes ikke bare til Jesu oppstandelse. I siste del av trosbekjennelsen heter det at vi tror på "legemets oppstandelse og det evige liv".
Hva innebærer dette? Skal den kroppen vi er og har oppstå fra de døde? Hvilken kropp skal oppstå, den unge kroppen eller den vi har i dødsøyeblikket? Betyr legemets oppstandelse at kroppen med blod og innvoller skal leve evig? Hvis kroppen er såret eller funksjonshemmet, vil den oppstå slik? Hva med sjelen, er det ikke egentlig den som skal oppstå?
Disse spørsmålene er ikke nye. De har blitt reist fra kristendommens begynnelse. Kombinasjonen av en gud som har oppstått og de dødes kroppslige oppstandelse er enestående for kristendommen og tilhører kjernen i denne religionen. Det at kroppen skulle kunne leve videre etter døden er i strid med allminnelige menneskelige erfaringer og gjør oppstandelsen til et absolutt og krevende symbol. Likevel fikk forestillingen gjennomslag og utviklet dype følelsesmessige og tankemessige betydninger. Hvorfor oppsto en slik forestilling? Hvorledes ble den overbevisende? Hvordan fungerte den? Hvordan tenker man seg konkret oppstandelsen og en kropp som oppstår? Hva sier oppstandelsesfortellingen om kropp og sjel, liv og død, gudebilledlighet og kjønn, seksualitet og formering, fortapelse og frelse?
Slike spørsmål tar de mål av seg til å svare på, forfatterne av denne boka: Jens Braarvig, Jostein Børtnes, Dag Øistein Endsjø, Troels Engberg-Pedersen, Ingvild Sælid Gilhus, Tomas Hägg, Dale B. Martin, Turid Karlsen Seim, Samuel Rubenson og Einar Thomassen.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788253022703

EAN 9788253022703

Omtalt tid Antikken

Språk Bokmål Flerspråklig Dansk Svensk

Sider 170

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket