Kritikk og kommers

kulturdekningen i skandinavisk dagspresse

av (forfatter).

Universitetsforlaget 2005 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en innføring i norsk litteratur-, kunst- og kulturkritikk slik den fremtrer i dagens aviser. Den er også et faktabasert innspill i kulturdebatten. Forfatteren peker på forskjeller mellom kulturdekningen i norske, svenske og danske aviser, og har også blant annet analyser av kulturstoffets ulike genre, kjønnsbildet i kulturjournalistikken, lanseringsjournalistikken og underholdningsindustrien. Boken danner dermed grunnlag for en refleksjon rundt kritikkens betydning i dagens offentlighet. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

"Kritikk og kommers" er både en innføring i norsk litteratur-, kunst- og kulturkritikk, slik den fremtrer i dagens aviser, og et faktabasert innspill i kulturdebatten.
Kultursidene i avisene er regnet som viktig stoff. Nettopp derfor blir nyhetsoppslag og anmeldelser stadig utsatt for kritikk. Temperaturen i debattene er ofte høy, mens faktagrunnlaget kan være tynt. Med denne boka får man analyser og perspektiver som kan føre debatten i konstruktive retninger. Forfatteren peker på interessante forskjeller mellom norsk dagspresse og kulturdekningen i svenske og danske aviser. Gjennom analyser av kulturstoffets ulike genre, kjønnsbildet i kulturjournalistikken, lanseringsjournalistikk, underholdningsindustri osv, danner boka grunnlag for en refleksjon rundt kritikkens betydning i dagens offentlighet.

Boka er skrevet for alle som studerer kritikk, litteratur, mediefag eller journalistikk og for interesserte lesere og kritikere.

Cecilie Wright Lund er litteraturviter og har arbeidet med kulturformidling i en rekke sammenhenger, som kritiker, skribent, tidskriftredaktør, konsulent og som leder i Norsk Litteraturkritikerlag.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788215006086

EAN 9788215006086

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål

Sider 166

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket