Når religion blir tema i norsk og nordisk offentlig debatt om innvandring, handler det nesten alltid om islam. Men flertallet av innvandrerbefolkningen i de nordiske landene kommer fra en kristen kulturbakgrunn. Denne boka vil sette et underkommunisert tema på dagsorden. Seksten forskere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland undersøker hva en slik religiøs bakgrunn og deltakelse i forskjellige kristne forsamlinger kan ha å si både for migranter, som individ og som grupper, og for samfunnet som tar imot dem. Forfatterne representerer et mangfold av forskningsinstitusjoner og faglige tilnærminger. Artiklene behandler både tradisjonelle og etablerte kirkesamfunn og den nye floraen av selvstendige migrantmenigheter. Boka er relevant for studenter og forskere innen religions- og samfunnsvitenskap, for kirkelig ansatte og tillitsvalgte, for profesjonsutøvere som arbeider med migranter innen undervisning, helse- og sosialvesen og andre tjenester, og for et allment samfunnsinteressert publikum.
Forlag Portal
Utgivelsesår 2016
Serie Kyrkjefag profil (28)
Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig Dansk Svensk