Kristendommens kirker og trossamfunn

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken sier noe om egenarten til en del kirkesamfunn, organisasjoner og bevegelser i den norske kirkevirkelighet. Hensikten med boken er å gi læreren innsikt i hva som er typisk for de forskjellige kirkesamfunn i møte med elever og deres foreldre, å gi nok informasjon til at læreren selv kan undervise korrekt og kritisk om de forskjellige kirkesamfunnene, at elever som tilhører de ulike kirkesamfunnene skal kunne kjenne seg igjen i presentasjonen, samt å skape toleranse for andre kirkesamfunn enn det man selv hører til i. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Dette heftet sier noe om egenarten til en del kirkesamfunn, organisasjoner og bevegelser i den norske kirkevirkelighet. Forfatteren har gjort et utvalg på bakgrunn av antall medlemmer i trosfellesskapet og læreres behov for korrekt informasjon i møte med elever og foreldre som tilhører de respektive samfunn. Her blir det gitt et innsyn i hva som er typisk for ulike kirkesamfunn. Lærerne får nok informasjon slik at de selv kan undervise korrekt og kritisk om de ulike kirkesamfunnene, og ikke minst vil elevene som tilhører de ulike kirkesamfunnene, kjenne seg igjen i presentasjonen. Idégrunnlaget for KRL-faget er at alle trostradisjoner skal presenteres som likeverdige, og her er et godt verktøy som vil bidra med å skape toleranse også for andre kirkesamfunn enn det man selv hører til i. Ragnhild Schanke er cand.philol. og M.Phil. Hun har vært høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo der hun underviste i KRL ved lærerutdanningen og i religion og etikk ved førskolelærerutdanningen. Schanke har også bred undervisningserfaring fra grunnskole, videregående skole og folkehøgskole. Hun har dessuten vært kateket og studentprest og er pastor i Oslo 3. baptistmenighet. KRL-biblioteket: Dette heftet er en del av KRL-biblioteket, som er et nytt pensumalternativ innenfor KRL-faget. Fagbokforlaget har invitert en rekke ledende fagfolk til å skrive om det fagområdet de har arbeidet mye med. På denne måten formidles de ulike KRL-temaene av personer som kjenner faget og målgruppen godt. KRL-biblioteket er også til stor nytte for både lærere i grunnskolen og andre som interesserer seg for emner innenfor religion, livssyn og filosofi. Fagredaktør for serien er Olav-Kansgar Straum.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788245001532

EAN 9788245001532

Serie KRL-biblioteket

Språk Bokmål

Sider 104

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket