Kristendommen og kunst i vesteuropeisk kultur

bilder og arkitektur

av (forfatter), Hallgeir J. Elstad (forfatter) og Kristin Molland Norderval (forfatter).

Fagbokforlaget 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka gir en innføring i sammenhengen mellom kristendomshistorien og kunsthistorien. Forfatterne gir en oversikt over hovedelementene i de historiske fasene og trendene. Og de nevner, viser og kommenterer en rekke sentrale personer og kunstverk. Det geografiske perspektivet er Europa og Norge. Boka er i første rekke beregnet på lærerstudenter og lærere.

Omtale fra forlaget

I de senere år har skolens KRL-undervisning fått en dreining i retning av kulturelle og kunstneriske sider ved religioner og livssyn. I den anledning har det vist seg behov for kortfattede oversikter om Europas kristne arv fra antikken og til nyere tid, slik den blant annet kommer til uttrykk i bilder og arkitektur. Denne lille boka, Kristendommen og kunst i vesteuropeisk kultur bilder og arkitektur, er et forsøk på å gi en slik oversikt og konsentrert innføring ved å rendyrke sammenhengen mellom kristendomshistorien og kunsthistorien. Det sier seg selv at langt fra alt og alle som det er verdt å nevne i denne forbindelse, lar seg omtale innenfor disse få og små sidene. Men forfatterne gir en oversikt over hovedelementene i de historiske fasene og trendene. Og de nevner, viser og kommenterer en rekke sentrale personer og kunstverk. Det geografiske perspektivet er Europa og Norge.
Boka er i første rekke beregnet på lærerstudenter og lærere. Imidlertid er den ikke i særlig grad styrt av læreplanenes detaljerte føringer, men følger, som antydet, heller kunsthistoriens «store tradisjon». Boka henvender seg dermed til et bredere publikum av kunst- og kulturinteresserte.
Tormod Tobiassen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Bergen. Hans faglige bakgrunn er teologi og kunsthistorie. Han har undervist lærerstudenter i over tjue år og underviser også i bibelhebraisk. Tobiassen har skrevet og bidratt til flere lærebøker innenfor sine fagområder, blant annet KRL-bibliotekets Bibelens første del Det gamle testamente eller TANAK og internettboka Like til jordens ender.
Hallgeir Elstad er dr.theol. og underviser i kristendommens historie ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo. Han har gitt ut flere bøker, blant annet Nyere norsk kristendomshistorie i KRL-biblioteket. 2004 2005 var han rektor ved Kirkelig utdanningssenter i nord, Tromsø.
Kristin M. Norderval er høgskolelektor ved Høgskolen i Tromsø, der hun har undervist i ti år. Hun har faglig bakgrunn i kristendomskunnskap og kunsthistorie. Hun har skrevet boka Mot Strømmen om kvinnelige teologer før og nå og har utgitt flere publikasjoner innenfor trosopplæring/pedagogikk.
KRL-biblioteket: Dette heftet er en del av KRL-biblioteket, som er et nytt pensumalternativ innenfor KRL-faget. Fagbokforlaget har invitert en rekke ledende fagfolk til å skrive om det fagområdet de har arbeidet mye med. På denne måten formidles de ulike KRL-temaene av personer som kjenner faget og målgruppen godt. KRL-biblioteket er også til stor nytte for både lærere i grunnskolen og andre som interesserer seg for emner innenfor religion, livssyn og filosofi. Fagredaktør for serien er Olav-Kansgar Straum.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788245001501

EAN 9788245001501

Serie KRL-biblioteket

Språk Bokmål

Sider 149

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket