Denne nye og sterkt omarbeidete utgaven gir en systematisk innføring i et av psykiatriens hovedområder, nevroselæren, samtidig som den gir en inngående orientering om livsproblemer og kriser i livet, som ofte har vist seg å føre til psykiske lidelser. Den vil dekke pensum til medisinsk studium, og være til nytte for psykologer, sosionomer, sykepleiere, fysioterapeuter, spesialpedagoger osv. Det er lagt vekt på å gi fremstillingen en lesbar form også for ikke-fagfolk, slik at deler av boka kan være til nytte for mennesker som selv befinner seg i kriser i livet.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1991