Denne boka tilbyr en bred innføring til kriminologifaget. Kriminologi tilbyr en grunnleggende introduksjon til hovedtemaer i faget, og inneholder kapitler om kriminologiens historie og kunnskapskilder; lovbrudd, lovbrytere og ofre; politi, straff, fengsel og alternativer til straff. Videre diskuteres tendenser som utfordrer den tradisjonelle kriminologiens rammer; særlig utviklingen av en mer grønn og global kriminologi. Boka retter seg først og fremst mot studenter i kriminologi og andre studier hvor kriminologi inngår, men vil være nyttig for alle som ønsker en bedre forståelse av utfordringer knyttet til kriminalitet og straff i dagens Norge. Bidragsytere: Sverre Flaatten, Katja Franko, Helen O. I. Gundhus, Vidar Halvorsen, Heidi Mork Lomell, Torbjørn Skardhamar, May-Len Skilbrei, Ragnhild Sollund, Thomas Ugelvik
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2020