Forfatteren var i fangeleir under annen verdenskrig og i denne boken forteller han om hvordan opplevelsene preget ham og gjorde at han ville bruke livet sitt på fredsarbeid. Boken forteller om den organiserte volden i verden, men forfatteren viser også at det nytter å gjøre en innsats for å få mennesker til å snakke sammen heller enn å krige.
General Bjørn Egge er et ekstraordinært menneske. Etter kampene i Norge flyktet han til Sverige. Egge ble mannskap på en av Kvarstadbåtene som satte kurs for Storbritannia. Mannskapene på Egges båt og flere ble stoppet av tyskerne i Skagerrak og ført til fangeskap i Tyskland.
I denne gripende boken forteller Bjørn Egge om sin tid til sjøs og ønske om å begynne på Sjøkrigsskolen. Videre beretter han om et langt og forferdelig fangeopphold i diverse konsentrasjonsleirer, redningen ved hjelp av De hvite bussene og en imponerende karriere i Forsvaret hvor Egge fikk sentrale jobber og nådde generals grad.
Senere ble han president i Røde Kors og fikk de høyeste tillitsverv i internasjonale veteranforeninger.
Forlag Norsk tidsskrift for sjøvesen
Utgivelsesår 2005