Krigen som aldri slutter

krigstraumer i et livstidsperspektiv

eksemplet Finnmark 1940-46

av (forfatter).

Davvi girji 2005 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om lokalbefolkningen i Finnmarks opplevelser under 2. verdenskrig, og om psykiske ettervirkninger. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Senere generasjoner kan gjennom boken få ny forståelse for foreldrenes og besteforeldrenes opplevelser under krigen. Den er laget over en hovedoppgave i historie våren 2005 og har et forord av Per Fugelli professor i samfunnsmedisin. Dagens bekymring er i boken flyttet femti år tilbake i tid, med det som skjedde i Finnmark under andre verdenskrig. Øyvind Finne(cand. polit.) dokumenterer at det foreligger et nasjonalt underslag av store verdier. Den mørkelagte historien om Finnmark i krig, evakuering, gjenreisning er også fortellingen om en folkesjel som fortjener beundring. Boken forteller om mennesker med en tåleevne, en mestringsevne, en vilje til liv og trofasthet mot sted som resten av Norge har mye å lære av. Det handler om tyskernes herjinger med Finnmarks folk 1940-45, .gode nordmenns. fordommer mot Finnmarks folk under evakueringen og oppholdet sørpå 1944-46. Den avslører at det mektige Norge skrev krigshistorien med gullskrift for Hjemmefronten og usynlig skrift for Finnmarks folk. Finnmarks innbyggere har aldri fått anerkjent det krigstraume som ble påført dem. Enkelte personer og miljøer har levde i psykososiale faresoner. Ekstreme hendelser under krigen, evakueringen og gjenreisningen ligger på lager. Storsamfunnet, helse/sosial/trygdemyndighetene har ikke møtt dette med åpne sinn og forpliktende hjelp. Førti informanter er blitt intervjuet og har delt sine tanker, følelser og erfaringer.

Bokdetaljer

Forlag Davvi girji

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788273746290

EAN 9788273746290

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig

Sider 270

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket