Tiden som skildres, er de to første tiår av 1800-tallet, særlig russernes kamp mot Napoleon. Som kontrast til alle krigshandlingene forfatteren inngående beskriver, tegner han også livet i fredstid, i alle samfunnslag. Ut fra to av de mange hovedpersonene Andrej og Pierre springer verkets hovedtema; det russiske folks lutring og oppvåkning under Napoleonskrigene.
Krig og fred er Tolstojs store epos om Napoleons krigføring mot Russland, og et verk med en enorm bredde. Tolstojs historiefilosofiske betrakninger er en viktig del av romanen, men Krig og fred gir også en suveren fremstilling av livet i Russland på denne tiden, i alle lag av samfunnet, fra de store historiske hendelsene til dagliglivets små episoder. Denne helheten krever et stort persongalleri og mange detaljerte tablåer. Og det beundringsverdige er ikke antallet, men sikkerheten Tolstoj viser i person- og miljøtegning. Denne store, totale beretningen er en av verdenslitteraturens ypperste frembringelser. Dette er en komplett utgave.
Forlag Solum
Utgivelsesår 2012
Genre Klassisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt sted Russland
Se alle bokelskere som følger dette verketHer er skjønnlitterære bøker frå 2011, litt hulter til bulter pga.teknisk feil. Det var eit godt leseår.