Kreftkrigeren

kampen for et lengre liv

av (forfatter).

Communicatio forl. 2008 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Forfatteren forteller om sitt liv som kreftrammet, om sykdomstidens nedturer og oppturer, om angst, håp og tro. Han har jobbet for kreftsaken og for de kreftrammede ved å holde foredrag, gå på sykehusbesøk og engasjere seg i organisatorisk arbeid gjennom Kreftforeningen, der han også har sittet i representantskapet og som Brukerrepresentant i Helse Midt-Norge.

Trondhjemmeren Hans Petter Mittet (65) er alvorlig angrepet av kreft. Han har vært syk i seks år. Sammen med sine nærmeste har han forberedt sin bortgang, og møter døden uten frykt. Mittet bruker all den tid han har krefter nok til å arbeide for kreftsaken og for de kreftrammede; ved å holde foredrag, være på sykebesøk, engasjere seg i organisatorisk arbeid gjennom blant annet Kreftforeningen. På sitt visittkort har Hans Petter Mittet gitt seg selv tittelen Kreftkrigeren, derfor bærer også boken samme tittel. Han forteller om sitt liv som kreftrammet, sykdomstidens nedturer og oppturer, hvordan tilværelsen plutselig blir kastet om og nye prioriteringer må gjøres, om angst, håp og tro, fundamentale avklaringer for den tiden som gjenstår, situasjonen til de nærmeste. Mittet har store fortellergaver, og boken er fortalt på en konkret, usentimental og oppsiktsvekkende ærlig måte. Den er full av humor, her finnes både selvironi, galgenhumor og det varme, forløsende smilet. Sjelden er alvorlig sykdom blitt skildret på en slik inkluderende måte. Hans Petter Mittet har vært en sentral næringslivsleder gjennom hele yrkeskarrieren.

Forlag Communicatio forl.

Utgivelsesår 2008

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Hans Petter Mittet

1 bokelsker følger dette verket.