En elementær lærdom av flere generasjoners språknormering er at én ting er å normere, en annen ting er å få språkbrukerne til å følge normene. Mens ei rekke normeringsforslag og -vedtak har blitt akseptert av språkbrukerne og blitt en del av språknormsystemet, har andre forslag og vedtak skapt strid blant språkfolk og organisasjoner med ulik språkideologisk innstilling. Motstanden mot mange språknormeringsvedtak har delvis vært prinsipiell, delvis retta mot enkeltheter i rettskriving og uttrykksmåte som noen har oppfatta som støtende, uheldige, ukloke e.l. De 22 artiklene i denne boka setter søkelyset på forhold som på ulike vis spiller en rolle for gjennomføringa av språknormeringstiltak. Artiklene har utgangspunkt i en nordisk språknormeringskonferanse som blei arrangert ved Høgskolen i Agder i februar 2002.
Forlag Høyskoleforlaget
Utgivelsesår 2003