Korrupsjonskultur, kameraderi og tillitssvikt i Norge

av (forfatter), Axel Bauer (illustratør) og Roar Hagen (illustratør).

Koloritt 2006 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg korrupsjon og kameraderi innen viktige samfunnssektorer i Norge. Forfatteren avdekker kritikkverdige forhold i det akademiske liv, i byråkratiet og i næringslivet. Han har arbeidet med rettskildelæren, og i den forbindelse hvordan uholdbare argumentasjonsformer kan brukes til påvirkning bak kulissene, for så å oppnå uakseptable resultater i strid med hensynet til enkeltmennesker og samfunnet. Boken behandler risikoen for at misvisende og uriktige informasjoner, som kan brukes til å skade vesentlige norske interesser, skal bli spredd.

Omtale fra forlaget

Omfanget av korrupsjon og kameraderi innen mange viktige samfunnssektorer er et stort, uavdekket problem i Norge. Vi kan tale om at det er skapt en "kultur". Vårt samfunn er derfor avhengig av at noen går foran, leder an i debatten og skaper åpenhet i kontroversielle spørsmål, spesielt når"makten" utfordres. Vi trenger mennesker som ikke er engstelig for åt a de nødvendige oppgjør med fordekt, kriminell og uetisk atferd, uansett hvor det foregår. Professor, dr. juris Carl August Fleischer ved Universitetet i Oslo (UiO)og rådgiver i folkerett for Utenriksdepartementet, er en slik nødvendig mann for vårt samfunn. I denne boken avdekker han kritikkverdige forhold i det akademiske liv, i byråkratiet, i næringslivet. Fleischer har arbeidet med rettskildelæren og i den forbindelse hvordan uholdbare argumentasjonsformer kan brukes til påvirkning bak kulissene - for å oppnå uakseptable resultater i strid med hensynet til enkeltmennesker og samfunnet. Som rådgiver for UD er det for ham en viktig oppgave å finne fram til misvisende og uriktige informasjoner som kunne brukes til å skade vesentlige norske interesser. I boken behandles risikoen for at slike informasjoner ble spredd, blant annet i forbindelse med at det sovjetiske etterretnings- og påvirkningsorganet KGB hadde etablert en særlig og hemmelig forbindelse til statssekretær for havrettsspørsmål, Arne Treholt. I en ledig og pedagogisk stil avdekker Fleischer usynlige forbindelser i maktens korridorer innen flere samfunnsområder. Vi tror det ikke før vi skjønner det! Fleischer fylte 70 år i år (26.8.06) og kan se tilbake på over 40 år på barrikadene på vegne av vårt samfunn og enkeltmennesker - og mot makteliter. Noen grøsser ved tanken, andre takker for innsatsen. Nå er "Fleischer ute og går igjen". Carl August Fleischer ble dr. juris i 1964 som yngste dr. juris.

Bokdetaljer

Forlag Koloritt

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788292395295

EAN 9788292395295

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 466

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket