Denne boken er en hyllest til et musikalsk fenomen: korpset. Den er også en mimrebok for alle som har marsjert i både takt og utakt, i heldige og ikke fullt så heldige uniformer. Den tar blant annet for seg spillegleden, instrumentene, uniformene, 17. mai, marsjering, seminarer og korpsturer, drillpiker, Garden, konkurranser, dirigenter og samhold. Komikeren Åsleik Engmark bidrar også med sitt beste korpsminne.
Bli med på en visuell hyllest til et musikalsk fenomen. Korps er fløyte og klarinett, tuba og althorn. Og slagverk for de aller kuleste. Korps er Gammel Jegermarsj og Grand Prix-sanger i ny drakt. Korps er foreldre som baker kaker og boller, selger lodd og julenek, henter lopper og leverer telefonkataloger. Korps er stevner, seminarer og utenlandsturer for de aller heldigste. Med forelskelse og intriger på kjøpet. Korps er samhold og spilleglede, uniformer og såre lepper. Men fremfor alt er korps Kongen, fedrelandet og 17. mai. Hva var vel nasjonaldagen uten korps? Dette er en mimrebok for alle som marsjert i både takt og utakt, i heldige og ikke fullt så heldige uniformer. Det er en takk til ildsjeler og entusiaster. Bli med på en visuell hyllest til et musikalsk fenomen.
Forlag Vega forlag
Utgivelsesår 2010