Diktene mediterer over tid i et metafysisk perspektiv, og handler om forholdet mellom det bevegelige, endelige på den ene siden og det ubevegelige, tidløse, guddommelige på den andre siden. Tiden er også til stede som konkret historisk tid, i dikt om hendelser og mennesker i europeisk historie og kultur og i erindringsdikt som bygger på forfatterens egne erfaringer.
Ny, vakker samling dikt fra en av nestorene i norsk samtidslyrikk. Tid er et sentralt begrep i Koret over Forum Romanum, Arnold Eidslotts tjuefjerde diktsamling. Diktene mediterer over tid i et metafysisk perspektiv; de handler om forholdet mellom det bevegelige, endelige på den ene siden og det ubevegelige, tidløse, guddommelige på den andre siden. Men tiden er også til stede i samlingen som konkret historisk tid, i dikt om hendelser og mennesker i europeisk historie og kultur fra antikken og frem til våre dager, og i erindringsdikt som bygger på Eidslotts egne erfaringer. Gudshenvendelsen i disse diktene kan få karakter av lovsang, mens formspråket er forankret i modernismen. Slik skaper Eidslotts dikt egne forbindelser mellom det tidløse og det tidsbestemte.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788205326217
EAN 9788205326217
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.