Hvert kapittel omfatter kompetansemål, har en kort faglig innføring med tilhørende oppgaver, tekster og dypdykkoppgaver med ulike innfallsvinkler til viderearbeid med stoffet. Gjennom kapitteloppslagene ønsker vi å fange interessen for emnet samtidig som disse gir mulighet for å koble elevenes førforståelse på fagstoffet. Intro-delen har problemstillinger som viser til kapitteloppslaget. Deretter følger en kortfaglig innføring i emnet med oppgaver til fagstoffet. Kapitlene har ulike typer tekster som er knyttet til emnet i kapitlet. Oppgavene til tekstene trener også lesetrategier. Alle kapitler avslutter med ulike dypdykkoppgaver og en logg der elevene får mulighet til å reflektere over egen læring gjennom egenvudering. Læreverket har ni kapitler som dekker fagplanen: Kapitlene i boka: 1 Språket der du bor 2 Muntlig og skriftlig språk 3 Språkbilder 4 Oversettelser 5 Språk og medier 6 Eksperimenter med tekst 7 Les og presenter 8 Film, teater og musikk 9 Framføringer Lærerveiledningen til boka har blant annet forslag til årsplanlegging, varierte tips tilundervisningen og ulike typer kopieringsoriginaler.
Forlag Gyldendal undervisning
Utgivelsesår 2011