En satirisk monolog som harselerer med næringslivstopper, spesielt matvarekongene. Det hele foregår i en kirke, som Reinhardt Olsen, direktøren i Megalux-kjeden, vil omskape til butikk. Ved et uhell blir Olsen innelåst i kirken, og her gjennomgår han en grundig selvransakelse. Det er så mange spørsmål som må besvares, og han har ingenting å drikke. Stykket fremstår som et oppgjør med vår tids heltedyrking av ledere i næringslivet.
Kremmerne får så hatten passer i et bitende satirisk skuespill Kongen er en satirisk monolog som harselerer med næringslivstopper, spesielt matvare-kongene. Stykket foregår i en kirke, som Reinhardt Olsen, direktøren i Megalux-kjeden, vil omskape til butikk.Ved et uhell blir Reinhardt Olsen innelåst i kirken. Her gjennomgår kjøpmannen en grundig selvransakelse. Det er så mange spørsmål som må besvares, og han har ingenting å drikke.Vetle Lid Larssen er morsom i Kongen, men stykket fremstår først og fremst som et bitende oppgjør med vår tids heltedyrking av ledere i næringslivet.Kongen var blant vinnerne av dramatikkonkurransen "100 og NÅ" og ble satt opp under Norsk Dramatikkfestival i Oslo.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788205352254
EAN 9788205352254
Genre Humor
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.