Komponisten Ludvig Irgens-Jensen

europeer og nordmann

av (forfatter).

Aschehoug 2000 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fremstillingen av komponisten Ludvig Irgens-Jensen i denne biografien er i hovedsak basert på intervjuer og samtaler med personer som sto komponisten nær, samt av skissebøker og brev som inntil nå har vært ukjent. Foruten stoff om komponisten og hans samtid inneholder boken analyser av de viktigste verkene. Med litteraturliste, register og oversikt over Irgens-Jensens verker.

Omtale fra forlaget

Det er få norske komponister som har fått en slik begeistret mottagelse og som har opplevd slike suksesser som Ludvig Irgens . Jensen. Mest kjent ble orkesterverket Passacaglia og hans store dramatiske symfoni Heimferd for soli, kor og orkester, skrevet til Olavsjubileet i 1930. Etter førsteoppførelsen av Heimferd fastslo osloavisen Tidens Tegn : . En merkedag i norsk musikkhistorie . Det betydeligste og dypeste verk i vår moderne tonekunst.. Og da Passacaglia hadde høstet ovasjoner ved musikkfestivalen i Venezia i 1934, refererte Dagbladet på førstesiden: . Irgens . Jensen utropt til verdens . geni!.
Tross sin berømmelse forble Irgens . Jensen hele livet en beskjeden og tilbakeholden mann. I sine yngre år brakte han viktige impulser utenfra til landet uten å gjøre noe vesen av det, og han ble stilskapende ved at han åpnet for moderne tendenser, samtidig som han også kunne tas til inntekt for noe norsk.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788203224454

EAN 9788203224454

Omtalt person Ludvig Irgens-Jensen

Språk Bokmål

Sider 446

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket