Kommunereform i perspektiv

av (redaktør), Jostein Askim (redaktør) og Signy Irene Vabo (redaktør).

Fagbokforlaget 2016 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne boken kommer ut på et tidspunkt da regjeringen Solbergs kommunereform er inne i en avgjørende fase. Regjeringen har gitt kommunene tiden frem til sommeren 2016 til å gjennomføre «nabopraten» som skal lede frem til søknader om kommunesammenslåing. Så vil regjeringen be Stortinget om å vedta en ny kommunestruktur i løpet av våren 2017. I mellomtiden skal fylkesmennene avgi regjeringen sine forslag til ny kommunestruktur. I skrivende stund er det ingen som vet hvordan disse hendelsene vil forløpe. Hvor mange kommuner vil søke om sammenslåing før fristen går ut? Vil fylkesmennene, og senere regjeringen selv, gå inn for omfattende endringer, selv der kommunene er imot dette? Hvordan vil offentligheten og Stortinget stille seg til proposisjonen som skal legges frem? Vil reformen bli stående som et vannskille i den norske kommunehistorien, som den første gjennomgripende strukturreformen siden 1960-tallet - eller som en parentes, på linje med andre forsøk på å endre kommunestrukturen de siste 20 årene?
I denne boken diskuteres kommunereformen i et historisk og komparativt perspektiv. Reformer i Norden vies spesiell oppmerksomhet. De teoretiske perspektivene som tilbys, omfatter klassiske tilnærminger til kommunestørrelse, så vel som økonomiske teorier og generell teori om endring.
Redaktørene er vitenskapelig ansatte ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788245018912

EAN 9788245018912

Språk Bokmål

Sider 323

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket