Kokk- og servitørfag vg2 nettressurs

av (forfatter), Per-Øystein Sandvin (forfatter), Mathias Toresen (forfatter) og Kulinarisk akademi (utgiver).

Fagbokforlaget 2023 Digital ressurs

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Kokk- og servitørfaget vg2 nettressurs består av en fyldig fagbegrepsbase der elevene kan slå opp ord og uttrykk i faget praktiske arbeidsoppgaver fagartikler som dekker temaene: produksjon og råvarer, maskiner og utstyr, drikkevarer, matkultur og tradisjoner, service og gjestebehandling, mat og helse mange korte og instruerende filmer om varmebehandling av fisk og kjøtt, serveringsteknikker, sauser, desserter, vin, ferskvarehandleryrket, bartending/vinkelner og mange andre temaer en oppskriftsdatabase modulen MyFoodOffice som er et arbeidsverktøy der elevene kan øve på kalkulasjon og varedeklarasjon. Elevene kan lage egne oppskrifter, beregne kostnader og skrive ut etiketter med riktig deklarasjon et dokumentasjonsverktøy for yrkesfagelever med støtte til skriving av arbeidslogger, rapporter, CV-er og søknader Trond Andresen er utdannet ved Britannia Hotel og har jobbet som kokk og kjøkkensjef på restauranter og hoteller i Norge siden 1991. Trond har hatt stjerne i Michelin-guiden på Le Canard i Oslo og deltatt i flere internasjonale og nasjonale konkurranser for kokker. Han har alltid vært opptatt av å støtte ungdom med lyst og vilje til å skape noe innenfor sitt yrke. Trond har også vært manager for det norske junior kokkelandslaget. I 2019 fullførte Trond yrkesfaglærerutdanningen ved Oslo Met. Han jobber nå til daglig som faglærer for restaurant- og matfag ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Per Øystein Sandvin har fagbrev som kokk og utdanning fra Norconserv næringsmiddeltekniske skole, i tillegg til studier i matkultur, matforedling, akvakultur og pedagogikk. Han har arbeidet ved Hotel Atlantic, vært ferskvaresjef hos Wilberg, kjøkkensjef i Sandnes kommune og lærer ved Norconserv. Sandvin har også vært lærer i matfag ved Rygjabø vgs. I 2010 begynte han som forretningsutvikler og prosjektleder i Ryfylke Næringshage, nå TEAL, der han arbeider med prosjekter knyttet til lokalmat i Rogaland. Han har vært engasjert i ungdom og fagopplæring i matfagene gjennom det meste av karrieren, både som ansvarlig for lærlinger og for kommunale og fylkeskommunale prosjekter for elever i ungdomskolen og på videregående. Sandvin har også vært kurslærer for voksne i matbransjen. Mathias Toresen er faglært servitør og utdannet vinkelner. Han var lærling på Brasserie France i Oslo og jobber nå som restaurantsjef ved Selskapslokaler Oslo Militære Samfund. I årene etter fagprøven arbeidet han som hovmester og restaurantsjef. I tillegg har han jobbet som servitørrådgiver for Lærlingekompaniet i Oslo. Mathias har gull i NM for servitører og gull i Nordisk for servitører. Mathias representerte Norge i WorldSkills i Brasil i 2015 som deltaker på yrkeslandslaget. Der mottok han medal of excellence. Mathias er fagnerd i yrket og stiller alltid opp til dugnad for bransjen. Han er fast hoveddommer i Norgescup for lærlinger, har vært ansvarlig for en rekke andre konkurranser og jobber mye med rekruttering til bransjen. Han er også å se på sin YouTube-kanal «Servitører på YouTube».

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2023

Format Digital ressurs

ISBN13 9788211045867

EAN 9788211045867

Språk Bokmål Nynorsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Andre utgaver