I denne boken ser Knut Wigert tilbake på et mangesidig og dramatisk liv. Han tar utgangspunkt i barndom og oppvekst i Skien og forteller levende om strevsomme ungdomsår i en familie som gikk konkurs. Boken beretter videre om en teaterkarriere avbrutt av den annen verdenskrig, et havarert krigsekteskap og nok et ekteskap, kampen for riksmålet, teaterkonflikter og ikke minst hans eventyrlige triumfer på Nationaltheatrets scene. Vi får også ta del i hans engasjement i arbeidet med å gjenskape Henrik Ibsens leilighet i Arbinsgate.
Utgivelsesår 1991
ISBN13 9788203167973