Lincoln Rhyme er tidligere sjef for New York-politiets kriminaltekniske avdeling. Etter en skyteskade har han i noen år vært lam, og bruker dagene til å planlegge sitt eget selvmord. Men så dukker det opp et makabert lik, og morderen har etterlatt seg et spor. Dette sporet er det bare Rhyme som kan tyde, og han overtales motvillig til å bistå etterforskningen. Den unge politiassistenen Amelia Sachs blir Rhymes armer og ben, da han instruerer henne fra sykesengen. Det blir etterhvert en kamp mot tiden og flere mord, helt til nettet snøres sammen. Dette er den første boka om Lincoln Rhyme.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1999
ISBN13 9788202175320
EAN 9788202175320
Serier Cap spenningens mestere Lincoln Rhyme (1)
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt sted New York
Jeffery Deaver innfrir- igjen og igjen . Ingen lettvinte formuleringer- skikkelig research og ikke minst plott som innfrir .