Den første delen av boka, kalt Fragmenter, er små utsnitt i tekst og bilder fra livet bak klostermurene. Tekstene er utdrag fra samtaler med munker og nonner. De bygger på uttalelser rundt selvopplevde situasjoner og tanker omkring det spesielle livsvalget. Den andre delen kalt Klosterliv, er skrevet for å gi et mer sammenhengende innblikk i hvordan livet arter seg i norske klostre i dag, med vekt på kallsopplevelsen, løfteavleggelse og dagliglivet. Den siste delen av boken gir en oversikt over den historiske utviklingen av norsk klosterliv. Med oversikt over norske klostre i middelalderen og før reformasjonen.
Bak klosterets murer lever mennesker annerledes . i et annet empo, etter andre verdier. Munker og nonner har valgt å stige ut av det normale liv for å finne glede, harmoni, fellesskap og mening. Gjenneom det enkle, skjønnheten, bønnen og stillheten lever de nære den Gud de tror holder hele tilværelsen oppe.
Fotograf Guro Waksvik lar seg fascinere av lyset, stemingen og ansiktene innenfor klosterets vegger. Annelise Knutsen formidler inntrykk fra møter med mennesker som søker innsikt i livets viktige og vanskelige spørsmål, og som kjenner seg selv godt.
I Norge har vi vel 30 klostre og 250-300 mennesker lever som munker og nonner. Første del av boken er utsnitt i tekst og bilder fra livet bak klostermurene. Den andre delen gir et mer sammenhengende bilde av hrovdan livet arter seg i norske klostre i dag. Til slutt får vi en oversikt over den historiske utviklingen av norsk klosterliv.
Jeg lytter til Gud i en stillhetsom bygger på kjærlighet.
Hvis jeg lytter til Guder det også lettereå lytte til mennesker
Det tyngste var å skilles fra kattenJeg fortalte dette til priorinnenog hun ba meg ta den medJeg var i tvil . stakkars katt!Men jeg bestemte meg for å prøveEtter en uke regjerte den i klosteret
Forlag Genesis
Utgivelsesår 2000
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.