Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Psykologifaget i Oslo er ikke formet etter en masterplan, og har ofte hatt interne konflikter i kjølvannet. Denne boken har som mål å få gespenstene ut av skapet og derved få uenighetene klarere belyst. Dypere sett dreier det seg ikke om lokale stridigheter, men om spenninger i psykologifaget selv. Dermed gir boken et bilde av sentrale problemstillinger i psykologien. Den delen av boken som er kalt paradigmedebatter, spenner opp et bredt lerret og eksponerer grunnlagsproblemer som både psykologisk forskning og psykologien som profesjon hviler på. Med litteraturliste og navneregister.
Omtale fra forlaget
I denne antologien presenteres psykologifagets sentrale problemstillinger, personer som har vært viktige for fagets utvikling og utforming, og faglige uenigheter som har oppstått underveis. Disse uenighetene blir her belyst og benyttet for å vise psykologifagets kompleksitet. Boka berører temaer som ulike paradigmedebatter innenfor feltet, psykologi som profesjon og hvordan synet på barn har endret seg i akademisk psykologi. Utgivelsen er et ledd i hundreårsmarkeringen for Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo. Antologien henvender seg til psykologistudenter, praktiserende psykologer, og alle med historisk interesse i psykologi innenfor akademia.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788215015637
EAN 9788215015637
Språk Bokmål
Sider 301
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket