Klimaskepsis

illusjonen om det grønne skiftet

av (forfatter).

Resett forlag 2021 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken går bevisst motstrøms i den norske debatt om klimapolitikk. Den påpeker at norsk klimapolitikk har ingen som helst betydelse for verdens klima, til det er Norge for lite og ubetydelig. Men trenger klimaet noen redning? Klimapolitikk er nødvendig kun om menneskelige utslipp av klimagasser påvirker verdens klima og om den påvirkningen er så skadelig at den forsvarer dyre og ubehagelige tiltak. Det er en illusjon å tro at folk i verdens rike land kan opprettholde sin levestandard og levemåte uten fortsatt bruk av fossile brensler. Det er heller ingen tvil om at utviklingslandenes vei til velstand krever økt bruk av energi og at de eneste troverdige kilder er fossile brensler og atomkraft. Da oppstår spørsmålet om ikke kuren er verre enn sykdommen.

Omtale fra forlaget

Denne boken går bevisst motstrøms i den norske debatt om klimapolitikk. Den påpeker at norsk klimapolitikk har ingen som helst betydelse for verdens klima, til det er Norge for lite og ubetydelig.

Men trenger klimaet noen redning? Klimapolitikk er nødvendig kun om menneskelige utslipp av klimagasser påvirker verdens klima og om den påvirkningen er så skadelig at den forsvarer dyre og ubehagelige tiltak. Det er en illusjon å tro at folk i verdens rike land kan opprettholde sin levestandard og levemåte uten fortsatt bruk av fossile brensler. Det er heller ingen tvil om at utviklingslandenes vei til velstand krever økt bruk av energi og at de eneste troverdige kilder er fossile brensler og atomkraft. Da oppstår spørsmålet om ikke kuren er verre enn sykdommen.

Rögnvaldur Hannesson er født og oppvokst på Island. Han har doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Lunds Universitet. Han flyttet til Norge i 1975 og var professor i fiskeriøkonomi ved Norges Handelshøyskole fra 1983 til han gikk av med pensjon ved fylte 70 år i 2013. I Norge er han kjent bl.a. for kritisk syn på norsk fiskeripolitikk. Han har skrevet flere bøker og publisert bortimot hundre artikler i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter. Hans nyeste artikkel er datert 2021. Dette er hans første bok på norsk.

Bokdetaljer

Forlag Resett forlag

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788269180381

EAN 9788269180381

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 125

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket