Klimaet

vitskap og politikk

av (forfatter) og Göran Tullberg (forfatter).

Datakon 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka tek for seg, på ein enkel måte, naturlover som styrer med innhaldet av karbondioksid i lufta. Den tek også for seg dei termodynamiske lovene og absorpsjonslova. Forfattarane meiner at klimaet er det naturlovene som styrer, og dei er så sterke at menneska ikkje kan stopp dei. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Per Engene og Göran Tullberg: KLIMAET. VITSKAP OG POLITIKK. Boka tek for seg ein del naturlover for gassar, som viser seg å vera svært kontroversielle i forhold til tabloidmedia og dagens politikk. Det er meir enn merkeleg at kunnskap om dei naturlovene som var pensum på realgymnaset for femti år sidan, er bannlyste i klimadebatten i våre dagar. Boka har mange diagram i fargar som viser alle målingar av vitskaplege data, også dei målingane som klimatologane har fjerna for at resultata deira skal passe med dagens politikk på området. Klimaet er ei faktabok, som politikarane burde lesa, men som dei ikkje vil at andre skal lesa! Her avslører vitskapen det som manglar i politikken. Eksjournalist i VG, Ane Håbjørg, skriv: "Takk for tilsendt manus - og ikke minst for engasjement i klimaforskningen og pedagogisk evne til å skille den fra tendensiøs klimapolitikk. Dette er en mangelvare i den tidvis opphetede offentlige klimadebatten. I så måte burde ditt manus være obligatorisk lesning." Marinbiolog Bjørn Hansen skriv i Telemarksavisa: "Jeg blir så glad av å lese Per Engenes fortreffelige beskrivelse av naturlovene og hvordan de ordner opp for oss." Kjell Olsen skriv: "TAKK! Endelig et menneske som VET hva det dreier seg om. Og som får uttrykt det på en klar og oversiktlig måte. Savner et litt mer nyansert syn på saken i verden for øvrig. Får du ikke inn dette i aviser og andre fora? Jeg har ALDRI takket for noe leserinnlegg el.l. noen gang, DU ER I SÆRSTILLING! Takk skal du ha. PS. Har du noen flere fakler du vil tenne, så mottar jeg med glede mer lys!" Me føyer til at alle som ønskjer å vera litt betre oppdaterte om klimaspørsmålet, bør lesa denne boka.

Bokdetaljer

Forlag Datakon

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788299754309

EAN 9788299754309

Språk Nynorsk

Sider 96

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket