Klima for ny oljepolitikk

av (redaktør), Helene Bank (redaktør), Einar Braathen (redaktør), Heidi Lundeberg (redaktør), Even Tømte (redaktør) og Audun Solli (redaktør).

Attac Norge 2007 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boken inneholder en artikkelsamling som tar opp problematikken rundt Norge som en oljeproduserende stat og et foregangsland på klima- og utviklingspolitikk.

Norge - verdensmester i oljeproduksjon, europamester i klimatiltak og foregangsland på rettferdig utviklingspolitikk. Er det mulig å spille disse rollene samtidig, eller er rolla som oljeprodusent uforenelig med å være foregangsland på klima- og utviklingspolitikk? Snakker Norge med flere tunger? Er plassering i aksjer og rentefond den beste måten å forvalte norsk oljeformue? Det er disse problemstillingene vi ønsker å sette lys på med denne artikkelsamlingen. Artikkelsamlingen består av 9 artikler av 10 forskjellige skribenter. Skribentene kommer fra forskjellige land i Europa, Latin-Amerika og Afrika. Gard Lindseth, rådgiver i internasjonale spørsmål for Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. Berit Kristoffersen, samfunnsgeograf. Hun har skrevet masteroppgave om StatoilHydro og de andre norske oljeselskapenes påvirkning på offentlig politikk. Cyril Obi, professor ved Nigerian Institute of International Affairs og gjesteprofessor ved Nordiska Afrikainstitutet i Uppsala i Sverige. Han forsker på miljøpolitikk, Nigeria, utvikling, konflikt og fred, og har skrevet om hvordan oljeindustrien påvirker lokale forhold i Nigerdeltaet. Carlos Larrea, professor ved Universidad Andina Simón Bolívar i Quito i Equador. Patrick Bond, leder for Centre for Civil Society ved Universitetet i KwaZulu-Natal i Durban i Sør-Afrika. Han har skrevet flere bøker og er medredaktør av en bok om klimaendringer som vil bli sluppet i USA i februar-mars. Nina Dessau, sosialøkonom og statsviter. Hun ga i 2006 ut boken Den globale oppvarmingen på Pax forlag. Ingrid Næss-Holm er leder i Changemaker, Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon. Joakim Hammerlin, filosof og forfatter av rapporten "Forvaltning for fremtiden? En kartlegging av Norges Banks eierskapsutøvelse for Statens pensjonsfond -Utland" (Forum for Utvikling og Miljø/Framtiden i våre hender 2007). Einar Braathen, tidligere nestleder i Attac fra 2006 til 2008. Til daglig er han utviklingsforsker. Marte Nilsen, tidligere leder i Attac.

Forlag Attac Norge

Utgivelsesår 2007