Kjemi fagdidaktikk. Kjemi i skolen er en revidert utgave av boken Kjemi i skolen – Undervisning og læring fra 2000. Den nye fagboken av 2006 er tilpasset Kunnskapsløftet og de nye læreplanene i LK06. Teksten belyser utfordringer som lærere har på grunn av kjemiens egenart, og gir anbefalinger for kjemiundervisningen i skolen. Elevers forutsetninger, faglige forståelse og læringsvansker har en sentral plass i boken. Teksten er utformet med støtte i forskning og egen undervisningserfaring. Denne fagboken bør inspirere til refleksjon om undervisning av og læring i kjemi. Den er beregnet på studenter som tar naturfag i allmennlærerutdanningen, på studenter i lektor- og adjunktprogrammet i realfag (LAP), på studenter i kjemi og naturfag på praktisk-pedagogisk utdanning (PPU), og også på lærere som tar etter- eller videreutdanning. Boken henvender seg dessuten til lærere som underviser i naturfag og kjemi i grunnskolen og den videregående skolen.
Forlag Høyskoleforlaget
Utgivelsesår 2006