Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Madame de Sévigné (1626-1696) er en av litteraturhistoriens mest berømte brevskrivere. Anne-Lisa Amadou har i denne boken samlet hennes korrespondanse med datteren, som var den viktigste mottakeren av hennes brev. Gjennom disse brevene får vi et innblikk i livet ved Ludvig XIVs hoff. Brevene er preget av tidsånden og kretser stadig om livets forfengelighet og forgjengelighet, men de sprudler også av nysgjerrighet og livsglede. Har oversikt over de viktigste personene i kretsen rundt henne.
Omtale fra forlaget
Madame de Sévigné (1626-96) er en av litteraturhistoriens mest berømte brevskrivere. Av de mange brev fra hennes hånd er de fleste skrevet til datteren Francoise Marguerite, som i 1671 flytter med sin ektemann, greven av Grignan, fra Paris til Provence. Dermed innledes en livslang korrespondanse mellom mor og datter. Brevene gir et unikt innblikk i et komplisert mor-datter-forhold. De er dessuten enestående historiske dokumenter fra den kulturelle og politiske storhetstid i Frankrike, klassisismens og Solkongens epoke. Madame de Sévignés korrespondanse er en av våre viktigste kilder til kunnskap om Ludvig XIVs hoff og nære omgivelser. Mange av brevene til datteren er skrevet fra familieslottet i Bretagne. Markisen kommenterer hofflivets fornøyelser og rollespill i kontrast til det landlige livs ro. Rollespillets forfengelighet kontrasteres mot livets forgjengelighet. Madame de Sévignés brev har en indre enhet, en grunnvisjon preget av 1600-tallets vanitas-motiv. Brevene vitner om hvor sterkt døden preger tidsbildet. Men de sprudler også av nysgjerrighet og språklig esprit.
Boken er oversatt av Anne-Lisa Amadou, professor emeritus i fransk litteratur. Hun er mest kjent for oversettelsen av Marcel Prousts storverk På sporet av den tapte tid.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788203181016
EAN 9788203181016
Omtalt tid 1600-tallet
Omtalt sted Frankrike
Språk Bokmål
Sider 263
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket